Merkez Bankası tartışmalarına Özgür Demirtaş’tan 4 senaryolu değerlendirme

Okuma Süresi: 2 Dakika
Merkez Bankası tartışmalarına Özgür Demirtaş’tan 4 senaryolu değerlendirme
Doviz.com
21.01.2024 13:42

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son dönemde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye üzerinden dönen tartışmalara dahil olarak, sosyal medya hesabı üzerinden Merkez Bankası'nda yaşanabileceklere dair dört senaryo üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili basında yer alan iddialara değindi.

Prof. Dr. Demirtaş, "Dört seçenek var" diyerek topa girerken şunları aktardı:

“1) Eğer Başkan değişir ve Cevdet Akçay başkan olursa: Piyasalar kaldığı yerden hem de daha güçlü bir şekilde devam eder. (Çünkü Prof. Dr. Cevdet Akçay'ın Merkez Bankası'nın geçmişte övdüğüm tüm olumlu hareketlerinin arkasındaki isim olduğu biliniyor).

2) Eğer başkan değişir ve diğer isim göreve gelirse: O zaman piyasalarda ciddi çalkalanma olur.

3) Mevcut başkan kalır ve tüm iddialar temize çıkarsa: Ülke yine yoluna devam eder (MB'sının doğru kararlar vermeye devam etme şartı ile).

4) Mevcut başkan kalır ve magazinsel konular devam ederse: Ciddiyet azalır ve tahribat derin olur.

Olay bu kadar net.”

Ne olmuştu?

Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda bir çalışanı işten çıkardığı ve bankada çalışan bir başka kadına şiddet uyguladığı öne sürülmüştü.

Erol Erkan ise iddialarla ilgili olarak, “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu” yanıtını vermişti.

Hafize Gaye Erkan ise iddialara ilişkin, yatırım dünyasından isimlerle bir araya gelmek üzere gittiği ABD'de, kendisi ve babası ile ilgili gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirterek, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Gaye Erkan'dan babasıyla ilgili basında yer alan iddialara ilişkin açıklama TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, son günlerde kendisi ve babası ile ilgili gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirterek, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Erkan ailesinde güç zehirlenmesi yaşandığını savunarak, Merkez Bankası içinde de Erkan ile Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Cevdet Akçay arasında şiddetli kavgaların yaşandığını ileri sürmüştü.

Bazı basın organlarında ise bu gelişmenin ardından bu haberleri Mehmet Şimşek grubunun servis ettiği öne sürülmüş, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise basında yer alan, "Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi" üst başlığı ile "Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor" iddialarının son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmalar olduğunu bildirmişti.

İLGİLİ HABER Bakanlık, "Hafize Gaye Erkan ile ilgili haberleri Şimşek grubunun servis ettiği" iddialarını yalanladı Hazine ve Maliye Bakanlığınca, basında yer alan, "Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi" üst başlığı ile "Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor" iddialarının, son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmalar olduğu bildirildi.
REKLAMI KAPAT X