Meta, akıllı gözlük şirketi Luxexcel'i satın aldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Meta, akıllı gözlük şirketi Luxexcel'i satın aldı
Doviz.com
03.01.2023 14:46

Teknoloji devi Meta, artırılmış gerçeklik çalışmaları için Hollanda merkezli akıllı gözlük ve lens şirketi Luxexcel'i satın aldığını açıkladı.

Anlaşmanın tutarı açıklanmazken, bu satın almanın sonunda Meta'nın artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) ekosisteminin üreticilerinden biri olma adımlarının kararlılıkla devam ettiği görüldü.

Luxexcel, mevcut diğer lenslerin aksine yüksek kaliteli lensler oluşturmak için bir dizi donanım ve yazılım da kullanıyordu. 

Meta ise Luxexcel'i bünyesine katarak, Meta'nın Reality Labs'e yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımdan çıkması beklenen bir ürün olan reçeteli AR gözlükleri üretmek için önemli bir atmış oldu.

Meta, Luxexcel'in teknolojik altyapısının dışında şirketin optik alanındaki uzmanlığından da yararlanmayı hedefliyor.

Son olarak akıllı gözlükler alanında geçen yıl Ray-Ban ile iş birliğine giden Meta, Ray-Ban Stories isimli gözlüğünü eylül ayında satışa sunmuştu. Akıllı gözlükler, kullanıcıların fotoğraf ve video çekmelerine veya WhatsApp ve Facebook gibi Meta platformlarını kullanarak işlem yapmalarına izin veriyordu.

Geçmişte Google da, 2013 yılında Google Glass'ı tanıtarak akıllı gözlük ve kulaklıkları gerçeğe dönüştürmeye çalışmıştı. Bu, bir çift gözlüğe benzeyen ve bilgileri doğrudan kullanıcının görüş alanında görüntüleyen giyilebilir, ses ve hareket kontrollü olan bir Android cihazdı. Şirket bunun çok başarılı olacağını iddia etmesine rağmen ürün kullanıcılar tarafından benimsenmemişti. 

Google, 2019 yılında ise Enterprise Edition modelinin ikinci versiyonunu piyasaya sürdü. Gözlük, sağ merceğin içindeki ekran sayesinde çalışanların başka bir cihaza geçmelerine gerek kalmadan çoklu görev yapabilmelerini sağlıyor. Google bu özelliğin üretkenliği artırmanın risksiz bir yolu olduğunu iddia ediyor. Ancak artık bu ürününde perakende satışı bulunmuyor.

REKLAMI KAPAT X