Meta’dan Threads uygulamasına VPN engeli

Okuma Süresi: 1 Dakika
Meta’dan Threads uygulamasına VPN engeli
Doviz.com
18.07.2023 17:10

AB'nin yasaları yüzünden Avrupa'da kullanılamayan Threads uygulamasına bir engel de Meta’dan geldi. Buna göre uygulamanın AB sınırları içerisinde VPN ile kullanılması yasaklandı.

Meta’nın Twitter'a rakip uygulaması Threads, ilk haftada 100 milyondan fazla kayıt aldıktan sonra Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları tarafından da oldukça ilgi görmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABER Threads, kullanıcı sayısında yeni bir rekor kırdı Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak kurduğu Threads, 100 milyon aboneye ulaşarak rekor kırdı.

Ancak AB’nin sosyal medya yasaları yüzünden bölgede kullanılamayan uygulamaya bireyler VPN ile giriş yapıyordu. Bu gelişmenin ardından Meta ise VPN bağlantılarını engellediğini duyurdu.

Meta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa’nın Meta için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, Threads’i ilerleyen dönemlerde AB ülkelerinde yasal olarak kullanılabilir hale getirmeyi amaçladığını söyledi.

Threads, AB’de neden yasal olarak kullanılamıyor?

AB’de VPN’le erişimin engellenmesi ise veri koruma yasalarına dayanıyor.

AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR), bireylere kişisel verileri üzerinde oldukça fazla kontrol sağlamayı amaçlıyor.

Buna göre şirketlerin verileri nasıl topladıkları ve kullandıkları konusunda şeffaf olmaları gerekiyor.

Öte yandan Threads’in topladığı verilerin ise endişe verici düzeyde olduğu aktarılıyor. Buna göre uygulama, satın alma geçmişinden fiziksel adrese, tarama geçmişinden sağlık bilgilerine kadar pek çok kişisel veriye ulaşabiliyor.

Etiketler: meta Threads VPN AB
REKLAMI KAPAT X