Meteoroloji'den 19 il için sarı kodlu uyarı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Meteoroloji'den 19 il için sarı kodlu uyarı
Doviz.com
18 Şubat 2026 08:56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle 19 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İç Anadolu'nun güney, Doğu Anadolu'nun batı, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli; Adana'nın kuzey ile Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayının görüleceği öngörülüyor.

Yurdun batı kesimlerinde yağış ile birlikte azalması beklenen hava sıcaklıklarının, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği düşünülüyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden orta, Güneydoğu Anadolu dışındaki yerlerde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-75 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Sarı kodla uyarı yapılan iller

Yağışların, çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı,

Rüzgarın yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-75 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Sarı kodla uyarı yapılan iller ise şöyle sıralanıyor:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, Denizli, Hatay, Isparta, Mersin, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, K.Maraş, Sivas, Aksaray, Karaman ve Osmaniye.

Kaynak: MeteoUyarı

REKLAMI KAPAT X