Mettler-Toledo hakkında rekabet soruşturması başlatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mettler-Toledo hakkında rekabet soruşturması başlatıldı
Doviz.com
15.12.2025 14:22

Rekabet Kurulu, laboratuvar terazileri, tartı sistemleri ve hassas ölçüm cihazlarıyla bilinen Mettler-Toledo Tr Ölçüm Aletleri Ticaret Satış ve Servis Hizmetleri AŞ hakkında satış sonrası hizmetler pazarındaki eylemleri nedeniyle soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kurulca, söz konusu şirketin, Türkiye operasyonu kapsamındaki satış sonrası hizmetler uygulamalarıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında laboratuvar terazileri, tartı sistemleri ve hassas ölçüm cihazları pazarında faaliyet gösteren şirketin, rakiplere yedek parça tedarikini kısıtlayıp kısıtlamadığı, cihazlarda teknik işlemlerin yapılabilmesi için gerekli şifreleri paylaşıp paylaşmadığı değerlendirilecek.

Öte yandan, Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ilgili kanunu ihlal ettikleri ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.

İLGİLİ HABER Paribu’nun CoinMENA’yı satın almasına rekabet onayı Rekabet Kurumu, Paribu’nun Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük yerel kripto varlık platformu CoinMENA’nın çoğunluk hissesini devralmasına resmi olarak onay verdi.
REKLAMI KAPAT X