Microsoft hizmetleri çöktü: Teams ve Outlook'ta erişim sorunu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Microsoft hizmetleri çöktü: Teams ve Outlook'ta erişim sorunu
Doviz.com
25.01.2023 13:15

Microsoft, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Teams ve Outlook da dahil olmak üzere çok sayıda hizmeti etkileyen bir ağ sorununu araştırdığını ve bu ağ sorunu sebebiyle kesintilerin bir süre daha sürebileceğini bildirdi.

Microsoft kesintiden etkilenen kullanıcı sayısını açıklamazken; kesinti izleme web sitesi Downdetector'dan alınan veriler, Hindistan'da 3.900'den fazla ve Japonya'da 900'den fazla noktada erişim sıkıntısı olduğunu gösterdi. Erişim sorunu ayrıca aralarında Türkiye'nin de olduğu Avustralya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de artış gösterdi.

Downdetector ise kesintileri, platformunda kullanıcı tarafından gönderilen hatalar da dahil olmak üzere kaynaklardan gelen durum raporlarını harmanlayarak takip ediyor.

Microsoft konuyla ilgili attığı bir tweet'te, "Potansiyel bir ağ sorunu tespit ettik ve sorun giderme adımlarını belirlemek için çalışıyoruz." dedi.

Kesinti sırasında çoğu kullanıcı sistemi kullanamazken, birçok kullanıcı hizmet kesintisiyle ilgili güncellemeleri paylaşmak için Twitter'a başvurdu ve sosyal medya sitesinde #MicrosoftTeams hashtag olarak trend oldu.

Erişim sorunundan etkilenen servisler arasında Microsoft Teams, Exchange Online, Outlook, SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Graph, PowerBi, M365 Admin Portal, Microsoft Intune, Microsoft Defender for Cloud Apps and Microsoft Defender for Identity yer alıyor. Microsoft, sorunun başka servislere de etki edebileceğini bildirdi.

REKLAMI KAPAT X