Microsoft'taki kesinti küresel çapta uçuşların aksamasına yol açtı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Microsoft'taki kesinti küresel çapta uçuşların aksamasına yol açtı
Doviz.com
19.07.2024 10:26

Microsoft'un bulut hizmeti Azure'da yaşanan kesinti, hava yolu şirketlerinin biletleme operasyonlarını aksattı. THY'den de biletleme ve aksama işlemleri sonrası açıklama geldi.

Microsoft, bulut hizmetlerinde kesinti yaşadığını açıkladı. Yaşanan kesinti, birçok uçuşun durdurulmasına ve iptal edilmesine neden oldu.

Aksamayı ilk olarak ABD merkezli havayolu şirketleri bildirdi.

Biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksama sonrası THY'den açıklama

Sabah erken saatlerde Türk Hava Yolları (THY) da bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti.

Üstün, "Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X