Milyarder George Soros, portföyünde önemli değişikliklere gitti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Milyarder George Soros, portföyünde önemli değişikliklere gitti
Doviz.com
15.02.2023 15:23

Geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde portföyünde önemli değişikliklere giderek kripto varlıkları ve Tesla hissesini portföyüne ekleyen George Soros, Zoom Video Communications hisselerini ise elinden çıkardı.

Milyarder George Soros'un sahibi olduğu Soros Fund Management, pazartesi günü yaptığı bir başvuruya göre 242.399 Tesla hissesi satın alarak fonun elindeki Tesla hisselerini 332.046'ya çıkarırken, Peloton Interactive'de ise 83 milyondan fazla hisse satın aldı ve fitness bisikleti üreticisindeki varlıklarını da artırdı.

Tesla ve Peloton hamlelerinin yanında Soros fonu otomotiv piyasasında ise 500.000 adet General Motors (GM) hissesi satın aldı. 

Soros fonu ayrıca Elon Musk'ın geçen yılın sonlarında sosyal medya platformu Twitter'ı almaya hazırlandığı dönemde Twitter'daki pozisyonunu azalttı ve bunun yanında Zoom Video Communications şirketindeki hisselerini de önemli ölçüde elinden çıkardı. 

Bu alım ve satımların dışında ayrıca Soros Fonu'nun portföyüne kripto varlıkları da eklediği görüldü.

Soros gibi büyük yatırımcıların üç aylık alım satımları genellikle yatırım eğilimleri için izlenirken, bu verilerin gecikmeli olarak açıklanması bu alım ve satımların fonun mevcut pozisyonlarını göstermeyebileceği ise göz ardı edilmemelidir.

REKLAMI KAPAT X