Milyarder yatırımcı Mark Mobius, bankacılık krizinde Asya piyasalarını güvenli liman olarak tanımladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Milyarder yatırımcı Mark Mobius, bankacılık krizinde Asya piyasalarını güvenli liman olarak tanımladı
Doviz.com
27.03.2023 14:57

Yatırım gurusu olarak bilinen Mark Mobius, Fed’in son toplantıda faizleri 25 baz puan artırmasının ardından küresel piyasalar ve bankacılık kriziyle ilgili öngörülerini paylaştı.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, geçen hafta faizde 25 baz puan artırım yapan ABD Merkez Bankası (Fed) için tahminlerini paylaştı.

Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı Mark Mobius, bugün CNBC’ye verdiği demeçte “Fed’in faiz artırımlarını sürdüreceğine dair şüphe yok” dedi.

Faiz artışlarına devam edileceğini beklemesinin temel sebebini ABD’de enflasyonun yüzde 2’lik hedefe çok uzak olmasını gerekçe gösteren Mobius, şubat ayındaki yüzde 6’lık enflasyona atıfta bulunarak, “Enflasyon oranları, hala çok yüksek.” dedi.

Konuşmasında ABD para arzının düştüğünü ancak bunun yeteri kadar olmadığına da dikkat çeken Mobius, Silikon Vadisi Bankası çöküşüyle başlayıp hızla yayılan bankacılık korkularına karşı Asya-Pasifik bölgesini güvenli liman olarak gösterdi.

Buna göre Mobius, ABD ve Avrupa’daki bankacılık korkularının Asya-Pasifik bölgesinde çok daha az belirgin göründüğünü belirterek, “Buradaki bankalar çok daha temkinli, çok daha dikkatli ve güçlü bir bilançoya sahip olduklarından emin oluyorlar” dedi.

Uzun süredir Asya piyasalarıyla ilgilenen Mobius, Asya Pasifik bölgesini bir bakıma güvenli sığınak olarak nitelendirerek, “Singapur’daki bankalar, Tayland’daki bankalar ve benzerleri oldukça iyi durumda” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAMI KAPAT X