Milyarder yatırımcıdan 'sert iniş' uyarısı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Milyarder yatırımcıdan 'sert iniş' uyarısı
Doviz.com
10.05.2023 15:14

ABD'de dikkatler borç limitindeki gelişmeler ve enflasyon verilerine çevrilirken; milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, ABD ekonomisinin içinde bulunduğumuz çeyrek itibarıyla yavaşlamaya başlayacağını ve sert bir iniş yaşayabileceğini açıkladı.

2023 Sohn Yatırım Konferansı’nda salı günü değerlendirmelerde bulunan Duquesne Family Office kurucusu, milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, perakende satışlarda yaşanan gerileme ve bölgesel bankalarda yaşanan sorunların dahil olduğu bir dizi gelişmeye işaret ederek resesyon tahminini daha yakın bir tarihe çektiğini belirtti.

Druckenmiller ayrıca 2008’den daha kötü bir tablo öngörmediğini belirterek, “Sadece çok kötü bir şeyler olduğu konusunda açık fikirli olmamanın çok saf bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum” dedi.

9,9 milyar dolar net serveti olan ve Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin 500 kişisi içinde yer alan Druckenmiller sert inişi ise yüzde 5’in üzerinde bir işsizlik oranı, kurumsal karlılıkta yüzde 20 düşüş ve artan iflaslar olarak tanımladı.

Powell: Resesyondan kurtulmak mümkün

Fed Başkanı Jerome Powell ise ABD’nin ılımlı olmasını ümit ettiği bir resesyon yaşamasının mümkün olduğunu ancak resesyondan kaçınmayı daha büyük bir ihtimal olarak gördüğünü belirtmişti.

Powell bankacılık sektöründe yaşanan güven krizinin sıkılaşan kredi koşullarıya sonuçlanmasına ilişkin ise “Sıkı kredi koşulları ekonomik aktiviteye, işe alımlara ve enflasyona etkide bulunacak gibi gözüküyor” yorumunu yapmıştı.

REKLAMI KAPAT X