Mobil iletişimde en fazla şikayet faturalarda

Okuma Süresi: 2 Dakika
Mobil iletişimde en fazla şikayet faturalarda
Doviz.com
28.04.2025 11:37

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe "kayıp ve çalıntı" gönderiler, mobil iletişim sektöründe de "fatura"lar ilk sırada yer aldı.

BTK'nin posta ve elektronik haberleşme sektörleri pazar verileri raporlarından yapılan derlemeye göre 2020 yılında etkili olan Kovid-19 salgınıyla e-ticaret gönderilerindeki artışın ardından şikayet sayıları da yükseldi. Sonraki yıllarda ise şikayet sayıları azalma eğilimine girdi.

BTK'ye geçen yıl CİMER ve bireysel dilekçe yoluyla posta sektörüne ilişkin yapılan şikayetlerin sayısı 6 bin 500 oldu. Bunlar arasında "kayıp/çalıntı" gönderi şikayetleri 1804 ile ilk sırada, "şube/acente/personel" şikayetleri de 1387 ile ikinci sırada yer aldı.

Bilişim sektöründe en fazla şikayet internette

Bilişim teknolojileri alanında da "BTK Online Tüketici Şikayet Sistemi" üzerinden geçen yıl 184 bin 298 şikayet alındı. Hizmet bazında en fazla şikayet yüzde 48 ile "internet servis sağlayıcılığı" hizmetlerine ilişkin yapıldı. Bu konuda 89 bin 106 şikayet geldi.

Kuruma, uydu platform hizmetlerine yönelik 10 bin 629, mobil hizmetlere ilişkin 76 bin 110, sabit telefon hizmetlerine yönelik 6 bin 922 ve Kablo TV hizmetleri konusunda 1531 şikayet ulaştı.

Mobil iletişim sektöründe en fazla şikayete konu olan husus faturalandırmada, internet hizmetlerinde de bağlantı/hizmet kalitesi oldu. Uydu platform hizmetinde en fazla şikayet "faturalandırma", sabit telefon hizmetinde "abonelik işlemleri", Kablo TV hizmetinde de "bağlantı/hizmet kalitesi"ne ilişkin yapıldı.

İLGİLİ HABER Türk Telekom CEO'su Ümit Önal’dan artan fatura şikayetlerine yanıt Türk Telekom CEO'su Ümit Önal son günlerde kullanıcıların artan fatura şikayetlerine ilişkin, "Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var. Sosyal medyaya yansıyan şekliyle yüzde 200'ü, 300'ü bulan zamlar doğru değil. 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak ‘Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz’ demek yanlış olmaz" ifadelerini kullandı.
REKLAMI KAPAT X