Walk Free Vakfı tarafından yayımlanan rapora göre, kölelik koşullarında yaşayan insan sayısı son beş yılda yüzde 25 artarak 50 milyona yükseldi.
Walk Free Vakfı tarafından yayımlanan rapor, modern kölelik koşullarında yaşayan insan sayısının 50 milyona yükseldiğini, bu artışta ise küresel tedarik zincirindeki sorunların etkili olduğunu belirtti.
Raporda ayrıca G-20'deki zengin ülkeler arasındaki ticaret ve mal/ürünlerin işçi haklarının zayıf olduğu ülkelerden sevk ediliyor olmasının zorunlu çalışma koşullarını kötüleştirdiği de aktarıldı.
Ülkeler bazında incelendiğinde ise listede Doğu ve Batı Afrika ülkeleri, Suudi Arabistan, Türkiye ve Rusya'nın olduğu görüldü. Kuzey Kore ise listenin zirvesinde yer aldı.
Kaynak: Walk Free Vakfı
Raporda, modern köleliğin en yüksek yaygınlığına sahip olduğu tahmin edilen ülkeler; çatışmalardan etkilenme, devlet tarafından zorunlu çalıştırmaya sahip olma ve zayıf yönetişime sahip olma eğiliminde olarak betimlendi.
Avustralya'daki Walk Free Vakfı tarafından derlenen Küresel Kölelik Endeksi'ne göre bu ülkeler ayrıca elektronik, giyim, palmiye yağı ve güneş panelleri dahil olmak üzere 468 milyar dolarlık riskli ürün ithal ediyor.
Rapora göre köleliğin artmasına katkıda bulunan koşullar arasında ise çevresel bozulma, iklim kaynaklı göç, kadın haklarının geri alınması ve pandemi yer alıyor.