Moody's, Kazakistan'ın kredi not görünümünü iyileştirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Moody's, Kazakistan'ın kredi not görünümünü iyileştirdi
Doviz.com
27.10.2023 15:36

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Kazakistan ekonomisinin olumlu bir görünüme sahip olduğunu belirterek, kredi not görünümünü durağandan pozitife yükseltti.

Moody's, Kazakistan'ın ekonomik görünümüne ilişkin rapor yayımladı. Buna göre, Kazakistan'ın notu Baa2 olarak korunurken, not görünümü durağandan pozitife yükseltildi.

Raporda, Kazakistan ekonomisinde devam eden yapısal gelişim ve ekonominin çeşitliliğini güçlendirme çabalarının Moody's'in bu kararında etkili olduğu kaydedilerek, ülkenin bölgede ulaşım konusunda bir köprü görevi görmesinin ekonomiyi güçlendirdiği aktarıldı.

Ülkenin güçlü mali yapısı, düşük borçluluğu ve yüksek rezervlerinin önemine dikkat çekilen raporda, Kazakistan'da devam eden reform süreci ve kurumsallaşmanın da söz konusu karara pozitif etki yaptığı ifade edildi.

İLGİLİ HABER Moody's'in Türkiye’ye yönelik not kararları: 10 yılda 6 basamak düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin ortodoks politikalara devam etmesi halinde ülkenin notunun artabileceğini duyurdu. Peki Moody’s’in geçmiş dönemlerde Türkiye’nin not görünümüne ilişkin kararları ne yönde olmuştu?
REKLAMI KAPAT X