Morgan Stanley: Hisse senetlerinde değerlemeler hala yüksek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Morgan Stanley: Hisse senetlerinde değerlemeler hala yüksek
Doviz.com
09.01.2023 15:20

Morgan Stanley stratejistleri, S&P 500 için kazanç tahminlerindeki düşüşün 4. çeyrekte de devam edeceği yönündeki beklentilerini yineleyerek, değerlemelerin hala yüksek olduğu uyarısında bulundu.

ABD'de işsizlik oranı salgın öncesi en düşük seviye olan %3,5'e gerilerken, yatırımcılar bunun yerine ücret artışlarına odaklanmayı tercih etti.

Morgan Stanley ise iyimserlik için henüz erken olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ağustos ayında, enflasyonun zirve yapmasının tahviller için olumlu ancak karlılık için çok olumsuz olduğu konusunda uyarıda bulunmuştuk. O zamandan bu yana, marjlar birçok sektörde hayal kırıklığına uğradı. Biz bu temanın 4. çeyrek sonuçlarında ve 2023 boyunca da devam etmesini bekliyoruz. Yüksek enflasyon işletme kaldıracını artırır ancak işletme kaldıracı iki yönlüdür. Bu, alım ve satım taraflarından duyduğumuz diğer popüler söylemle, yani daha yüksek enflasyonun nominal GSYH ve dolayısıyla karlar için iyi olduğu söylemiyle tam bir tezat oluşturuyor."

Stratejistler, hem satış hem de alış tarafının 2023'ün ilk yarısının daha zayıf geçeceği ve ardından bir ralli yaşanacağı konusunda hemfikir olduğunu belirtirken, önümüzdeki aylarda beklenenden daha kötü bir düşüşe tanık olabileceğimiz konusunda da uyarıda bulundu.

Stratejistler konuyla ilgili, "Endişemiz, çoğu kişinin beklediği resesyonun gerçekleşmesi halinde hisse senetlerinin ne kadar düşebileceğidir. Bu seviye 3.000 puan olabilir. 3.500-3.600 aralığının hafif bir resesyona ilişkin konsensüs görüşüyle tutarlı olduğunu düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

S&P 500 vadeli işlemleri ise pazartesi günü piyasa öncesi %0,40 düşüşle 3.824 seviyesinden işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X