Motorine zam geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorine zam geliyor
Doviz.com
15.11.2023 17:13

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki oynaklık, akaryakıtta da hareketliliği artırıyor. Buna göre motorine gelen indirimlerin ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Brent petrolde yaşanan gerilemeyle birlikte 14 Kasım itibarıyla motorin fiyatlarına 1 lira 62 kuruş indirim gelmişti.

İndirimin ardından motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 36,38 TL’ye, Ankara’da 36,96 TL’ye, İzmir’de 37,14 TL’ye gerilemişti. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Motorine gelen son indirimin ardından NTV’nin aktardığına göre rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı 16 Kasım 2023 tarihinden itibaren (00.01) motorin grubunda 1,14 TL fiyat artışı meydana gelecek. 

Benzin ve LPG fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Kasımda Rusya'dan petrol ithalatında rekor bekleniyor LSEG verilerine göre Türkiye'nin Rus Ural ham petrol ithalatı kasımda rekor seviyeye çıkmaya hazırlanıyor.
REKLAMI KAPAT X