Motorola Türkiye pazarına iki yeni telefonla döndü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Motorola Türkiye pazarına iki yeni telefonla döndü
Doviz.com
01 Nisan 2026 12:39

Motorola teknoloji dünyasındaki sessizliğini bozarak Edge 70 ve katlanabilir Razr 60 modelleriyle Türkiye pazarına resmi dönüşünü gerçekleştirdi. Premium segmentte rekabeti artırmayı hedefleyen marka, 50 bin TL’yi aşan fiyat etiketlerine sahip yeni cihazlarını yüksek donanım özellikleriyle kullanıcıların beğenisine sundu.

Yıllar süren bir aranın ardından Türkiye pazarına yeniden giriş yapan Motorola, iki iddialı modeliyle teknoloji sahnesine çıktı. Motorola Edge 70 ve Motorola Razr 60, güçlü donanım bileşenleriyle dikkat çekerken fiyatlandırma stratejileriyle doğrudan üst segmentte konumlanıyor. Markanın dönüşüyle birlikte sektördeki rekabetin hareketlenmesi beklenirken, her iki model için de Türkiye genelinde ön sipariş süreci başlatıldı. Edge 70 modeli gelişmiş kamera ve yüksek performans vaadiyle öne çıkıyor. Razr 60 ise yenilikçi katlanabilir tasarımıyla premium kategoride Samsung Galaxy Z Flip serisinin karşısında doğrudan bir rakip olarak yer alıyor.

Katlanabilir teknolojide yeni bir soluk: Motorola razr 60

Dikey katlanabilir yapısıyla estetik bir görünüm sunan Razr 60, 6,9 inç boyutunda ve 120 Hz yenileme hızına sahip ana ekranıyla üst seviye bir deneyim hedefliyor. Dış kısımda yer alan 3,6 inçlik kapak ekranı kullanım kolaylığı sağlarken, cihaz gücünü MediaTek Dimensity 7400X işlemciden alıyor. 4500 mAh kapasiteli bir batarya ile desteklenen telefonda Deniz Mavisi ve Açık Gökyüzü renk seçenekleri sunuluyor. Swarovski özel serisi ise desenli arka tasarımı ve kutu içeriğine dahil edilen kulaklık hediyesiyle standart modellerden ayrılıyor.

Performans odaklı tasarım ve donanım özellikleri

Serinin diğer üyesi olan Motorola Edge 70, 6,7 inç büyüklüğündeki 120 Hz ekranıyla akıcı bir görsel performans sergiliyor. Snapdragon 7 Gen 4 işlemcisinden güç alan telefon, 50 MP çözünürlüğündeki ana kamera kurulumuyla görüntüleme tarafında iddialı bir duruş sergiliyor. Türkiye’de yeşil ve gri renk seçenekleriyle raflardaki yerini alan cihazın Swarovski özel serisi, özgün arka yüzey tasarımı ve Moto Buds kulaklık hediyesiyle fark yaratıyor.

Cihazların temel teknik detayları ve donanım yapıları aşağıdaki tabloda özetleniyor:

Özellik Motorola razr 60 Motorola edge 70
Ekran Boyutu 6,9 inç (Ana) / 3,6 inç (Kapak) 6,7 inç
Yenileme Hızı 120 Hz 120 Hz
İşlemci MediaTek Dimensity 7400X Snapdragon 7 Gen 4
Batarya Kapasitesi 4500 mAh Belirtilmedi
Ana Kamera Belirtilmedi 50 MP
Fiyat Aralığı 50 bin TL ve üzeri 50 bin TL ve üzeri
REKLAMI KAPAT X