MSB açıkladı: Bedelli askerlikte ücret netleşti!

Okuma Süresi: 1 Dakika
MSB açıkladı: Bedelli askerlikte ücret netleşti!
Doviz.com
11.01.2024 13:14

MSB'den yapılan açıklamada bedelli askerlikte yeni ücretin 182 bin 9 lira 4 kuruş olacağı belirtilerek, 8 Ocak 2024'ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemlerinin başladığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenlemeyle memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığını anımsatan Aktürk, "Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Mali ve Sosyal Haklar genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olmuştur. 8 Ocak 2024'ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır." dedi.

İLGİLİ HABER MSB’den 2024 yılı bedelli askerlik ücretine ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığı’ndan bedelli askerlik ücretine ilişkin bir açıklama geldi. Bakanlık yetkilileri, memur maaşlarına yapılan zamlar sonrası yeni bedelli askerlik ücretine ilişkin sorulan soruya, “2024 yılı ilk 6 ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi’nin yayımlanmasına müteakip duyurulacaktır.” yanıtını verdi.

MSB’den operasyon ve harekat bölgelerine yönelik akıllı telefon kararı

Milli Savunma Bakanlığı'nın güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre ise harekat ve operasyon bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımının tamamen yasaklandığı bildirildi.

Harekata gidecek personele konuyla ilgili farkındalık eğitimi verileceği ve harekat alanında kurallara uyulmadığında neler yaşanabileceğinin anlatılacağı da paylaşılırken, kurallara uymayanlara TSK'dan ayrılığa varabilecek çok ağır yaptırımlar uygulanacağının altı çizildi.

REKLAMI KAPAT X