Murat Ülker: Borçları 7 milyar dolardan 1 milyar dolara indirdik

Okuma Süresi: 1 Dakika
Murat Ülker: Borçları 7 milyar dolardan 1 milyar dolara indirdik
Doviz.com
25.09.2023 16:14

Murat Ülker, Yıldız Holding'in 2018'de 7 milyar dolan olan borçlarını 1 milyar dolar seviyesine indirdiklerini açıkladı.

10haber'den Barış Soydan'a konuşan Murat Ülker, "Bu performansı enternasyonel bir firma olmamıza borçluyuz. İyi ki globalleşmişiz, iyi ki beş yıl önce Türkiye'de sendikasyon yapmışız" dedi.

Ülker ayrıca "Yurt içi borcumuz yaklaşık 1 milyar doların az üzerinde ama bunun yarısı Türk lirası. Şu anda Yıldız Holding'in borç seviyesi 2,5 FAVOK çarpan ile sağlıklı bir yapıda. Yurt dışında da zaten sağlıklı bir finansal yapımız var ve orayı tamamen yurt dışından finanse ediyoruz. Faizler düşük, vadeler uzun. Mesela faiz yüzde 2,5, vade ise 12 sene" ifadelerini kullandı.

Murat Ülker, yeni ekonomi yönetimindeki değişikliklere yönelik ne söylüyor?

Murat Ülker’e Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye bakanlığını üstlenmesi sonrasında ekonomide değişenlere dair düşüncesini de soran Soydan, Ülker’in cevabını ise şöyle aktardı:

“Genel olarak iyimser, ‘Seçimden sonra önümüzdeki seçimlere kadar açıklanan programa ve piyasaların performansına bakınca bu gidiş iyi gidiş’ diyor ve yerel seçimlerden sonra daha sıkı önlemler alınacağına, bunun da uzun vadede daha sağlam bir ekonomi temeli oluşturacağına inandıklarını söylüyor.”

REKLAMI KAPAT X