Musk, Twitter Blue'nun yeniden başlatılmasının ertelendiğini açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Musk, Twitter Blue'nun yeniden başlatılmasının ertelendiğini açıkladı
Doviz.com
22.11.2022 14:58

Elon Musk, Twitter Blue'nun yeniden başlatılmasının ertelendiğini ve kuruluşlar için farklı renk kontrolleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Musk daha önce Twitter Blue'yu 29 Kasım'da yeniden başlatmayı planladığını söylemişti.

Ancak Twitter'ın sahibi Elon Musk, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, şirketin aylık 8 dolara vermeyi planladığı 'mavi tik' hizmetinin yeniden başlatılmasının erteleneceğini açıkladı.

Musk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Twitter, muhtemelen kuruluşlar için bireylerden farklı renk kontrolleri kullanacak." dedi.

Twitter Blue, bu ayın başlarında kullanıma sunulmuş ancak kullanıcıların Musk'ın platforma yeni gelirler getireceğini umduğu yeni ücretli seçeneği kötüye kullanması üzerine geri çekilmişti.

Bu seçenek kullanıcıların mavi tik işaretine (onaylanmış bir hesap) sahip olmak için ödeme yapmalarına olanak tanıyordu.

Ancak bu hizmet, Twitter'da sahte hesap açan çok sayıda hesabın ortaya çıkmasına neden oldu. Bu durum platformun yanlış bilgilendirme için kullanılmasına yol açabilecek olması sebebiyle daha öncede yoğun bir şekilde eleştirilmişti.

Özelliğin kullanıma sunulmasıyla, ilaç devi Eli Lily'yi taklit eden bir kullanıcı "İnsülinin artık ücretsiz olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz." şeklinde bir tweet attı. Sahte mesajın yayınlanmasının ardından Eli Lilly ve benzer sektördeki ilaç şirketlerinin hisse fiyatları keskin bir şekilde düştü.

Bu sebeple hizmeti geri çeken Elon Musk daha sonra, mavi renkli ve haber kuruluşları gibi bazı markalar için ise gri renkli bir onay işareti kullanmayı denemişti. Ancak bazı hesapların her iki onay işaretine de sahip olduğu kafa karıştırıcı bir durum oluştu ve bu sebeple resmi onay işareti de kullanıma sunulduğu gün tekrar kaldırıldı.

REKLAMI KAPAT X