Müthiş Türk Kızı’nın ataması dünya basının gündeminde: Atamaya yönelik neler söylendi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Müthiş Türk Kızı’nın ataması dünya basının gündeminde: Atamaya yönelik neler söylendi?
Doviz.com
09.06.2023 11:53

Geçtiğimiz hafta yeni kabinenin açıklamasının ardından finans piyasalarının en çok merak ettiği konuların başında TCMB’nin yeni başkanının kim olacağı geliyordu. Bu merak ise bugünkü Resmi Gazete kararıyla giderildi. Karara yabancı basında oldukça ilgi gösterdi. İşte karara ilişkin basında yer alan önemli başlıklar..

Yeni kabinede en çok merak edilen isimlerden biri Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mehmet Şimşek olurken, finans piyasaları Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası Başkanlığı'na (TCMB) kimin getirileceğini merakla bekliyordu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Genel Başkanlığına Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’na ise Hafize Gaye Erkan atandı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

Atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.

Müthiş Türk Kızı olarak tanınan Hafize Gaye Erkan kararı ise dünya basınında kendisine önemli bir yer buldu.

Buna göre, İngiliz haber ajansı Reuters, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de finans yönetici olan Hafize Gaye Erkan'ı Türkiye Merkez Bankası'nın başına atadı" sözleriyle gelişmeyi duyurdu.

Alman gazetesi Witschafts Woche de, Erkan'dan bahseden gazeteler arasındaydı. Gazete’nin ilgili haberinde, Erkan'ın ABD'de yıllardır çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekildi.

Bloomberg de sabaha karşı Erkan'dan bahseden gazeteler arasında yer aldı. Buna göre haberde Erkan'ın Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğu ifade edilerek, Erkan'ın başarılı özgeçmişi ayrıntılı bir biçimde aktarıldı.

Yunanistan'ın gündemi de Hafize Gaye Erkan oldu. Buna göre Yunan gazetesi Kathimeri, Erkan'ın kariyerini incelediklerini ifade etti.

İLGİLİ HABER Uzmanlar TL'nin değer kazanması için gerekli kriterleri açıkladı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hızlanan döviz kurlarındaki artış yeni rekor seviyeleri beraberinde getirdi. Uzmanlar ise TL’nin değer kazanması için gerekli kriterleri açıkladı.
İLGİLİ HABER Şahap Kavcıoğlu'na yeni görev: Ekonomistler görev değişikliğini nasıl yorumluyor? Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi. Bu görev değişikliğine ekonomistler ise tepki gösterdi.
REKLAMI KAPAT X