Nagel: Enflasyonu dizginlemek için ek tedbirlere ihtiyacımız var

Okuma Süresi: 1 Dakika
Nagel: Enflasyonu dizginlemek için ek tedbirlere ihtiyacımız var
Doviz.com
02.01.2023 16:42

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, gelecekteki fiyatları kontrol altına alabilmek ve enflasyonu %2 hedefine geri döndürmek için ek tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Pazartesi günü Bundesbank web sitesinde yayımlanan bir röportajda Nagel, "Firmalar ve hane halklarına yönelik aylık anketlerimiz uzun vadeli enflasyon beklentilerinde önemli bir artış olduğunu gösteriyor. Bu eğilimi durdurmak ve tersine çevirmek için daha fazla para politikası önlemi almamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

ECB ise geçen yıl faiz oranlarını 250 baz puan artırmış ve yetkililer daha fazla artırımının geleceğini söylemişti. 

Son olarak ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun yerleşik hale gelmesine izin vermenin kötü sonuçlara sebep olabileceğini belirtmişti.

Nagel de bu düşünceyi yineleyerek, yüksek borçlanma maliyetlerinin ekonomik büyümeye zarar verebileceği korkusuyla şimdi çok tereddütlü davranmanın yanlış olacağını söyledi.

Nagel, "O zaman ileride politikayı daha da keskin bir şekilde sıkılaştırmak zorunda kalırız ve bu da ekonomi üzerinde daha fazla baskı yaratır. Almanya'nın ciddi bir ekonomik çöküşten kaçınabileceği ve hafif bir gerilemeyle atlatacağımız konusunda iyimserim. Orta vadede yüksek enflasyon oranını kontrol altına alabileceğimizden de eminim." ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X