Nebati: Enflasyon önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Nebati: Enflasyon önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşecek
Doviz.com
21.12.2022 10:56

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin ilk yılını başarıyla tamamlandığını söyleyerek, enflasyonun önümüzdeki aylarda da çok daha belirgin şekilde düşeceğini belirtti.

Bakan Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi tanıtımında konuştu.

Hem Türkiye hem de dünya için "kritik bir dönüm noktasında" olduklarını söyleyen Nureddin Nebati, "Tüm dünya salgını atlatıp toparlanma sürecine girerken enerji ve gıda politikalarındaki istikrarın öneminin arttığı süreçteyiz. Son 20 yılda büyük altyapı yatırımlarını devreye geçirmiş, Türkiye Ekonomi Modeli'nin ilk yılını başarıyla tamamlamış ve Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi modeliyle birlikte dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışma yaşandığının da altını çizen Nebati, "Çok şükür 1 yılın sonunda geldiğimiz nokta itibarıyla dünya ekonomilerinin önemli bir kısmından pozitif yönde ayrışmayı da başarmış durumdayız. Böylece, yıllık bazda son 9 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydederek G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olmayı sürdürdük. Bugün istihdamımız 31,2 milyonla ihracatımız da 253 milyar doları aşarak, Cumhuriyet tarihimizin rekor seviyelerine ulaşmıştır. Tüm bunları yaparken bütçedeki disiplinli duruşumuzu da sürdürüyoruz. Bankalarımız, güçlü sermaye yapılarıyla reel sektörümüzü desteklemeye devam ediyor. Her ne kadar yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da, aldığımız önlemler ve kaydedilen olumlu gelişmelerle onun da boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağıya kırmış durumdayız" diye ekledi.

Nebati, enflasyonla ilgili "Enflasyonun önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşeceğini hep birlikte göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

17 Şubat'ta iktisat kongresi düzenlenecek

17 Şubat 2023'te İzmir'de iktisat kongresi düzenleneceğini söyleyen Nebati, "17 Şubat 2023 tarihinde yine aynı yerde Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm milletimize mal olacak geniş bir katılımlı iktisat kongresini düzenleyeceğiz. Bu binanın yeri sayın valiliğimiz tarafından nisan ayında otopark olarak işletilirken satın alınmış ve o günden itibaren hazırlıkların başladığı sürecin ilk adımı atılmış inşaatı hızlıca devam eden bina asli unsuruyla İzmir ve Türkiye'mize kazandıılrmış olacak" dedi.

REKLAMI KAPAT X