Nebati: Kira artışına %25 sınırı, temmuzda bitiyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Nebati: Kira artışına %25 sınırı, temmuzda bitiyor
Doviz.com
11.01.2023 11:52

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen yıl kiracıları rahatlatmak için konutlarda yüzde 25 sınırının getirildiğini belirterek, "Uygulama temmuz ayında bitiyor." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralara getirilen %25 fiyat sınırıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Buna göre Nebati, "Olağanüstü dönemlerdeki şartlarla ilgili aldığınız kararları olağan dönemlerde yapmayacaksınız. Geçen yıl kiracılarımızı rahatlatmak için konutlarda yüzde 25'lik sınır getirmiştik, temmuz ayında bitiyor. Ondan sonra serbest piyasa çerçevesinde kendi aralarında anlaşacaklar. Bu geçici bir süreçti, 1 yıllıktı." ifadelerini kullandı.

Nebati ayrıca, "Burada konut fiyatlarındaki yükseklikten şikayetçi bulunan vatandaşların kira veriyormuş gibi ev sahibi olmasını sağlıyoruz. Buna ek olarak bankaların konut kullanımında ortaya koymuş olduğu sert duruşu bu kampanyalar dışında konut edinimi sağlayacak imkanları gevşeteceğiz. Önümüzdeki süreçte konut sahipliği daha da kolaylaşmış olacak." dedi.

Gerekli tedbirleri aldıklarını da belirten Bakan Nebati ayrıca şunları kaydetti:

"Her attığınız adımda mutlak surette birileri bu işten günün kısa karı diye düşünür açık kapılarından faydalanmak ister. Bir önceki kampanyalarda bu açık kapıdan faydalananların sayısı ilkinde çok fazlaydı, sonra aldığımız tedbirlerle azaldı."

"Gerekli tedbirleri alıyoruz. İstismarlar var diye bu işlerden kısa getirisi var diye bakanlar vatandaşın ihtiyacı olan işlemlerde vatandaşı engelleyici davranışlarda bulunamayız. Kullandırdığımız kredilerdeki miktar tükenirse imkanımız var."

"Pazartesi gününden sonra gelecek olan taleplere biz gerekirse adımlar atılması hasıl olursa yapacağız. Konuta gidenin paranın mutlak suretle konut üretiminde kalması koşulumuz var. İstismarlar yukarı gidiyorsa fazla yumuşatmışız."

"Bu bir çağrıdır. Pazartesi günü kamunun ortaya koymuş olduğu tavra, siz (konut firmaları) de destek vereceksiniz. Siz de bunu kampanyaya dönüştüreceksiniz."

REKLAMI KAPAT X