Nisan ayı memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Nisan ayı memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?
Doviz.com
02.04.2024 09:20

Bu yıl 10 Nisan başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde memur ve emekliler, maaşlarının ödenme tarihini araştırmaya başladı. İşte, ödeme tarihlerine ilişkin son detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro karşılığı Sözleşmell Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan ayı maaş ödemelerine ilişkin duyuru yaptı. Yapılan açıklamada memurların Nisan 2024 maaşlarının zamanında ödeneceği duyuruldu.

Yayınlanan duyuruda, "Banka hesaplarına aktarılan maaş/ücretlerin, ilgili bankalarca personele her ay olduğu gibi zamanında ödenmesi sağlanacaktır. Bilgilerini ve Nisan/2024 maaş dönemine ilişkin maaş ve ücretlerin ödenmesinde sıkıntı yaşanmaması bakımından ilgili harcama birimleri ile muhasebe birimlerince gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması hususunda gereğini önemle arz/rica ederim." ifadeleri kullanıldı.

Emekli maaşları bayramdan önce yatar mı?

Bu yıl bayram tatili, memurlar için 9 gün sürecek. Tatil öncesinde kamu kurumu çalışanları 1,5 günlük idari izin yapacak. Maaş ödemeleri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılırken bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak.

Bayram sonrasında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için ise emekli maaşı ödemelerinin 10 Nisan’da başlayacak bayramdan önce yatması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Emeklilerin ikramiye ödemeleri yarın başlıyor Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesinin ödemeleri yarın başlıyor. Bu kapsamda yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, 5 Nisan tarihine kadar hesaplara yatırılacak.
REKLAMI KAPAT X