Nobel ödüllü ekonomist Krugman: Yabancı yatırımcı güven arıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Nobel ödüllü ekonomist Krugman: Yabancı yatırımcı güven arıyor
Doviz.com
26.09.2024 16:44

Türkiye'deki ekonomik istikrara dikkati çeken Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, yabancı yatırımcıların daha fazla güven aradığını söyledi.

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Türkiye İş Bankası’nın 100. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış" başlıklı konferansta konuşmacı oldu.

Uluslararası iktisat, ticaret teorisi, ekonomik coğrafya ve uluslararası finans alanındaki akademik uzmanlığı ile tanınan Nobel ödüllü ekonomist Prof. Dr. Paul Krugman, “Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye” başlıklı bir konuşma yaptı.

Krugman, konuşmasının ardından CNBC-e’ye verdiği röportajda ise Türkiye'de işlerin istikrara kavuştuğunu söylerken, yabancı yatırımcının daha fazla güven aradığının da altını çizdi.

"Harris'in seçilmesi Türkiye için daha iyi"

Gelişmekte olan ülkeler için hala kriz riski olduğunu belirten Krugman, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin yorumlarını da paylaştı.

Buna göre Krugman, "Trump seçilirse küresel ekonomi için büyük bir şok olur. Harris'in seçilmesi Trump'a kıyasla Türkiye için daha iyi" dedi.

REKLAMI KAPAT X