NTV: İkinci el otomobilde fiyatlar %10 düştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
NTV: İkinci el otomobilde fiyatlar %10 düştü
Doviz.com
06.09.2023 09:30

NTV, ikinci el otomobilde fiyatların yüzde 10 gerilediğini ve fiyatlardaki düşüşte Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerin etkili olduğunu paylaştı.

NTV’nin aktardığına göre, otomotiv sektöründe al-sat işlemleri yavaşladı ve sektördeki durağanlık fiyatlara da yansıdı.

İlgili habere göre, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler, fabrikalarda üretimin artması, yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünün düşmesi gibi faktörlerin etkisiyle otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

Talebin düşmesi, stokların artması fiyatları da aşağı yönlü etkiliyor. Otomobili yatırım aracı olarak görenlerin piyasadan çekilmesiyle piyasadaki araç bolluğu artıyor.

Fiyatlarda düşüş beklentisi

NTV’nin konuyla ilgili haberine göre, otomobil bulmanın kolaylaşmasıyla birlikte fiyatların daha da gerilemesi bekleniyor.

Otomobil satışlarındaki daralma otomotiv distribütörleri ve mobilite derneği'nin açıkladığı satış verilerine de yansımıştı.

Otomobil satışları bir önceki yıla göre yükselse de bir önceki aya kıyasla ciddi oranda hız kesmişti. Temmuz ayında 112 bin 459 adet olan otomotiv pazarı, ağustosta 86 bin 454 adet olarak gerçekleşmişti.

İLGİLİ HABER Konut ve otomobil fiyatları düşer mi?: Ekonomist Tufaner yorumladı Konut ve araç piyasasındaki yükselişlerin önlenmesi hususunda çeşitli önlemlerin alındığını belirten Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, sektörlere yönelik öngörülerini paylaştı.
REKLAMI KAPAT X