ODMD açıkladı: Eylülde en fazla satılan araç markaları belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
ODMD açıkladı: Eylülde en fazla satılan araç markaları belli oldu
Doviz.com
02.10.2024 10:36

ODMD verilerine göre eylül ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar bir önceki yıla kıyasla yüzde 11,6 azaldı. Peki, daralan pazarda en çok hangi marka araçlar tercih edildi? İşte detaylar..

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 oranında azalarak 847.692 adet olarak gerçekleşti.

Otomobil satışları, 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde geçen yıla göre yüzde 0,9 oranında artarak 673.073 adet, hafif ticari araç satışları ise yüzde 8,4 azalarak 174.619 adet oldu.

Aylık bazda incelendiğinde ise eylül ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar bir önceki yıla kıyasla yüzde 11,6 azalarak 85.540 adet oldu.

Eylül ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,61 azalarak 67.434 adet olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 1,6 artarak 18.106 adet oldu.

Kaynak: Emre Özpeynirci

En çok satan otomobil markaları

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci’nin aktardığı bilgiye göre ise eylülde otomobil satışlarında Renault zirvedeki yerini korurken, Hyundai atak yaparak 2. sıraya yükseldi. Fiat ise önemli kayıpla 3. sıraya geriledi. Hyundai dışında, Toyota, Skoda ve Nissan satışlarında da önemli artışlar yaşandı. Bu yıl ilk 5'te görülen Çinli Chery, 9. sıraya gerilerken, bir başka Çinli MG ise 19. sıraya kadar indi.

9 ay sonunda ise Renault zirvedeki yerini korurken, Fiat 2., Chery ise 3. sırada yer almaya devam etti.

Kaynak: Emre Özpeynirci

Otomobil ve hafif ticari araç satışları

Eylül ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam satışlarında ise Renault atak yaparak zirveye çıkarken, Fiat 2., Ford ise 3. sırada yer aldı. Çinli Chery ise ek vergi sebebiyle eylül ayında uzun süre sonra ilk 10'un dışında kaldı.

9 ay sonunda ise Fiat zirvedeki yerini korurken, Renault aradaki farkı azaltmayı başardı.

Kaynak: Emre Özpeynirci

İLGİLİ HABER Bakan Kacır'dan Chery'nin Türkiye yatırımına ilişkin açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye yatırımı için sıkı diyalog halinde olduklarını belirterek, "Yatırım için son basamaklara geldik. Başka markalarla da Türkiye'nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.
REKLAMI KAPAT X