MKYK sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, “Fon şeytanlarının üzerine sonuna kadar gideceğiz. Kime yakın kime uzak, kim nerede duruyor, hangi makam sahibi bunların hiçbir önemi yoktur. Gerçek sonuna kadar açığa çıkacak. Yanlış yapanlardan bunun hesabı en güçlü şekilde sorulacak” dedi.
AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şunlar oldu:
"Fon şeytanlarının üzerine gidiyoruz. Fon şeytanları, fon dolandırıcıları dediğimiz kişilerle meşru yatırımcıları, vatandaşları hassasiyetle birbirinden ayırıyoruz. Türk ekonomisine zarar verecek değerlendirmelerin doğru olmadığını da ifade ediyoruz.
Sermaye Piyasası Kurulu'nca tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonlarında sürecin adil, şeffaf şekilde yürütülmesi hassasiyetimiz var. Teklif edilen kanun komisyonda kabul edildi. Muhtemelen bu hafta görüşülecek. Fon Koordinasyon Kurulu tarafından bahsettiğim yaklaşımları garanti altına alırken bunun yanında bir daha böyle şeylerin tekerrür etmemesi için yapısal tedbirlerin alınması, sistemsel vites yükseltilmesi son derece önemlidir.
Meclis'teki fon tasfiyesi teklifi
Düzenleyici ve denetleyici mekanizmalırın güçlendirilmesine yönelik, yaptırım ve caydırıcılığın artırılmasına dönük kalıcı ve kapsamlı değişiklikleri öngören taslak üzerinde çalışmalar devam ediyor. Tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonları hakkında kanun taslağı üzerine yapılan çalışmada birinci olarak kanun teklifiyle tasfiyesine karar verilen yatırım fonları adil, şeffaf ve etkin şekilde tasfiyesi hedefleniyor. Fon kayıp ve zararının sorumlulardan tahsili hedefleniyor.
Tüm bunun siyasi çerçevesini oluştururken fon şeytanları ve fon dolandırıcıları dediğimiz sahtekâr ve tamahkârla meşru yatırımcıyı ayırt etmek, buradaki sorun ile ekonominin bütünü arasındaki ayırt edici yaklaşımlara önem vermek önemli. Siyasi linç kampanyasıyla insanları hedef gösterilmesi doğru değil. Üzerine gidilmemesi gibi bir yaklaşım da söz konusu olamaz. Bunun yolu adliyenin ve maliyenin çalışmaları çerçevesinde bütün gerçeğin açığa çıkmasıdır.
Siyasi polemik konusu yapmak üzere çeşitli şeyler çarpıtıldığında iş yanlış yerlere kaydırılmış oluyor. Burada kararlılığımız net ve açıktır. Fon şeytanlarının üzerine sonuna kadar gideceğiz. Kime yakın kime uzak, kim nerede duruyor, hangi makam sahibi bunların hiçbir önemi yoktur. Gerçek sonuna kadar açığa çıkacak. Yanlış yapanlardan bunun hesabı en güçlü şekilde sorulacak.”