OpenAI CEO'su Altman, teknolojisini güçlendirmek için fon arayışında

Okuma Süresi: 1 Dakika
OpenAI CEO'su Altman, teknolojisini güçlendirmek için fon arayışında
Doviz.com
09.02.2024 14:26

OpenAI CEO'su Altman, çipler ve yapay zekâ girişimi için büyük bir fon toplamak için Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de aralarında bulunduğu yatırımcılarla görüşmelerde bulunuyor.

ChatGPT'nin sahibi OpenAI'ın CEO'su Sam Altman, dünyanın çip üretim kapasitesini artıracak ve yapay zekâyı güçlendirme kabiliyetini genişletecek bir teknoloji girişimi için fon sağlamak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de aralarında bulunduğu yatırımcılarla görüşüyor.

Wall Street Journal'ın (WSJ) konuya yakın kişilere dayandırarak dün yayımladığı habere göre, projenin 5 trilyon ila 7 trilyon dolar arasında bir kaynak gerektirebileceği belirtildi.

OpenAI ve en büyük yatırımcısı Microsoft ise konuyla ilgili sorulara henüz cevap vermedi.

Çip sorununu çözmeye çalışıyorlar

WSJ'nin haberine göre, Altman'ın fon oluşturma planı, ChatGPT gibi sistemlerin arkasındaki büyük dil modellerini geliştirmek için gereken yapay zekâ (AI) çiplerinin azlığı da dahil olmak üzere OpenAI'ın büyümesinin önündeki kısıtlamaları çözmeye yönelik.

Habere göre, Altman'ın bahsettiği fon miktarı, kurumsal fon toplama standartlarına göre tuhaf derecede büyük.

Yatırımcılar OpenAI şirketinin değerinin 80 milyar dolardan fazla olduğunu tahmin ediyorlar.

Yarı İletken Madde Endüstrisi Birliği (SIA), küresel çip satışlarının 2023 yılındaki yaklaşık %8'lik düşüşüne kıyasla bu yıl %13,1 artışla 595,3 milyar dolara çıkacağını tahmin etti.

REKLAMI KAPAT X