OpenAI'da CEO krizi: Sam Altman'ın yerine kim gelecek?

Okuma Süresi: 2 Dakika
OpenAI'da CEO krizi: Sam Altman'ın yerine kim gelecek?
Doviz.com
20.11.2023 09:01

ChatGPT'nin yaratıcısı yapay zeka şirketi Open.AI'da hafta sonu CEO Sam Altman'ın görevden alması şok etkisi yaratırken, yatırımcıların Altman'ın göreve dönmesini istediği belirtilmişti. Son gelen haberler ise yönetim kurulunun Altman'ın yerine yeni bir isim tercih ettiğini gösterdi.

Yapay zeka şirketi Open.AI'da görevden alınan CEO Sam Altman yerine Twitch'in eski yöneticisi Emmett Shear'in atandığı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre şirketin yönetim kurulu yatırımcıların Altman'ın göreve dönmesi yönündeki baskısını görmezden gelerek yeni atamayı gerçekleştirdi.

Üretken yapay zekanın öncü firması OpenAI’da kurucu CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınması sonrası şirketin yatırımcıları ve bazı yöneticileri Altman’ın yeniden göreve getirilmesi için hafta sonu boyunca çalışmalarını sürdürmüştü.

Microsoft ve diğer bazı yatırımcılar Cuma günü görevden alınan Altman’ın yeniden CEO’luk görevine getirilmesi için bastırıyordu.

CEO’luk görevine geri dönmeye açık olan Altman mevcut yönetim kurulu üyelerinin tasfiyesini talep ediyordu. Altman’ın yerine geçici olarak CEO’luğa atanan Mira Murati de Altman’ın dönüşünü destekliyordu.

Altman “yönetim kuruluyla iletişiminde samimi olmadığı” gerekçesiyle cuma günü görevden alınmıştı. Altman’ın bu olay öncesi yeni yapay zeka çip girişimi için Orta Doğu başta olmak üzere milyarlarca dolar yatırım yapabilecek fonlarla temasa geçtiği belirtiliyordu.

Bu girişimin yapay zeka sektörünün donanım tarafına hakim olan Nvidia’ye doğrudan rakip olması planlanıyordu. Bu yıl ABD hisse senetleri rallisinde yapay zeka temasının büyük rolü olması OpenAI yönetim krizinin çözümünü de önemli hale getiriyor.

REKLAMI KAPAT X