Otomotivde stok eritme telaşı: Kampanyalar hız kazandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Otomotivde stok eritme telaşı: Kampanyalar hız kazandı
Doviz.com
20.10.2023 14:45

Otomobil markaları ellerindeki stokları eritmek için kampanyalarını artırmaya başladı. Artan stok sonrasında ise pandemiden bu yana ilk kez zam yerine indirimler yapılmaya başlandı.

Artan stok ve azalan talep sonrasında markalar stok eritmek için art arda kampanya yapmaya başladı.

İLGİLİ HABER Sıfır otomobilde kampanya yarışı: Markaların vade ve kredi fırsatları Türkiye otomotiv pazarında eylül ayında satış rekoru kırılırken, son dönemlerde birçok marka ise kredi, takas desteği ve nakit indirimi gibi kampanyalarını yoğunlaştırdı.

Ekonomim'e konuşan sektör temsilcileri ise otomotivde asıl kaybın 2024’te yaşanacağına işaret etti.

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, talepteki yavaşlamaya dikkat çekerek, “Al-sat’çılar çıkınca bireysel alımlarda ciddi bir talep daralmasıyla karşı karşıyayız. Krediye erişim sorunu ve alım gücünün düşmesine paralel sipariş iptalleri artıyor. Bayiler sıfır faiz ve takas kampanyalarıyla tüketiciyi desteklemeye çalışıyor” dedi.

Talepteki yavaşlamaya rağmen ekim ayında satışların 100 bini bulmasının beklendiğini de ifade eden Alp Gülan, bunda filo satışlarının etkisi olacağını söyledi.

Gülan ayrıca bireysel taraf yavaşlayınca filo şirketlerine fırsat doğduğunu belirterek, "Bu nedenle satışlarda daralma olmayacaktır.” dedi.

Gülan, sıfır kilometre araçlarda talepteki daralmanın satışlara asıl etkisinin 2024 yılında hissedilmesini beklediklerini de belirterek, “2024 yılında pazarda yüzde 30’a varan bir daralma beni şaşırtmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABER Rekorlar yılı olan 2023’ün ardından gelecek yıl otomotiv pazarını ne bekliyor? Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024 bütçe hedefleri üzerinden otomotiv pazarının geleceğine ilişkin tahminlerini aktardı.
REKLAMI KAPAT X