“OVP’nin temel hedefi, tek haneli enflasyon”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“OVP’nin temel hedefi, tek haneli enflasyon”
Doviz.com
11.08.2023 11:59

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı öncesinde Orta Vadeli Program'ın temel hedefinin tek haneli enflasyon olduğunu söyledi.

Eylül ayında kamuoyuna duyurulması beklenen Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında istişareler sürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya Bankalar Birliği, kamu-özel sektör temsilcileri, banka genel müdürleri gibi finans kesimini temsil eden önemli aktörler katılıyor.

"OVP'nin hedefi tek haneli enflasyon"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kritik toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede, OVP'den en önemli beklentinin tasarruf oranlarının artırılmasına yönelik olduğunun altını çizerken; "OVP'nin hedefi tek haneli enflasyon, doğru politikaları takip ederek hedefe ulaşacağız" dedi.

OVP'de üç ayak olacak

Yılmaz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda OVP'nin üç ayaklı olacağını belirterek, şu bilgileri vermişti: "Bir para politikasının genel çerçevesi var. Detayları tabii ki Merkez Bankasının uhdesinde. Maliye politikasının detayları var. Bütçe, bütçedeki rakamlar hepsi var OVP'de. Bir de tabii ki üçüncü ayak olarak yapısal dönüşümler var. Rekabet gücünü, verimliliği artırıcı, Türkiye'yi dünyada daha avantajlı konuma getirecek tüm değişim ve dönüşümler. Yapısal dönüşümler, vergi reformundan tutun eğitimdeki dönüşümlere, hukuk alanında özellikle ekonomiyi ilgilendiren değişikliklerden yatırım ortamını iyileştirmeye daha çok verimliliği, rekabet gücünü, ekonominin potansiyelini geliştirici her türlü köklü değişimi kapsıyor olacak."

REKLAMI KAPAT X