Özel okul fiyat artışları yarın açıklanacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
03.01.2023 15:27

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okullarda 2023 yılı için ücret artışının velilerin çıkarlarının korunacak şekilde belirleneceğini ve yarın kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okullara ne kadar zam yapıldığını yarın açıklayacağını duyurdu.

Özer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Özel okullarda 2023 ücret artışında velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde yeni oranı yarın belirleyeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız." dedi.

Mevzuata göre özel okullarda zam oranı yıllık ÜFE ve TÜFE'nin ortalamasına, artı eksi 5 eklenmesiyle belirleniyor. Bu oran geçen yıl sınırlandırılıp, yüzde 36,7 olarak belirlenmişti.

Özel okul fiyatlarına zam tartışması sürerken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel öğretim kurumları temsilcileriyle buluşmuştu.

Toplantıda özel okulda çalışan öğretmenler ile velilerin beklentileri ve sektörün sorunları konuşulmuştu.

NTV'nin edindiği bilgilere göre, artan maliyetler ana gündem maddesiydi. Özel okul temsilcileri doğalgazdan, personele, elektrikten, kırtasiyeye pek çok kalemde maliyetlerin arttığına dikkat çekmişti.

Bu konuda hazırlanan çalışma, Bakan Özer ile paylaşıldı. Öğretmenlerin beklediği oranda ücret artışı sağlayabilmek ve diğer maliyetleri karşılamak için destek istenmişti.

Özel okul yöneticiler, artan maliyetler nedeniyle 2023'te sektörün benzer bir sınırlamayı kaldıramayacağını Özer'e iletmişti.

Özer ise özel okul yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Özel okullarda 2023 ücret artışında velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde yeni oranı yarın belirleyeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız." ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X