Özgür Demirtaş Akbank'tan neden istifa ettiğini açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Özgür Demirtaş Akbank'tan neden istifa ettiğini açıkladı
Doviz.com
02.10.2023 15:31

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Akbank Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte açıklamanın detayları..

Finans profesörü Özgür Demirtaş, Akbank Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasının gerekçesine dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Buna göre Özgür Demirtaş, “işlerinin yoğunluğu nedeniyle kendi isteğiyle” istifa ettiğini belirterek, “6 yıl boyunca gururla sürdürdüğüm Akbank Yönetim Kurulu Üyeliğinden, işlerimin yoğunluğu nedeni ile kendi isteğimle istifa ettim. Bunun dışında çıkan TROL haberlerine itibar etmeyiniz. Hepsi Yalan haber. 6 yıl çok uzun bir süre. Bu tip görevlerde ömrün sonuna kadar kalınmaz zaten” ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding bünyesindeki Akbank'tan bu sabah Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ayrıca genel müdürlüğe Hakan Binbaşgil yerine Cenk Kaan Gür'ün atandığı duyurulmuştu.

2012 yılından bu yana Akbank'ta genel müdürlük koltuğunda oturan Binbaşgil'in ise yönetim kurulu başkan yardımcısı ve muharras üye olarak atandığı belirtilmişti.

Akbank'ta bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın ise görevinden istifasının kabul edildiği bilgisine de KAP açıklamasında yer verilmişti.

İLGİLİ HABER Akbank üst yönetiminde değişiklik: Özgür Demirtaş istifa etti Akbank'ta Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkanı yardımcılığına atanırken, genel müdürlüğü pozisyonuna ise Cenk Kaan Gür getirildi. Özgür Demirtaş'ın ise yönetim kurulu üyeliği görevinden istifası kabul edildi.
REKLAMI KAPAT X