Papara, espor kulübü SuperMassive'i satın aldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Papara, espor kulübü SuperMassive'i satın aldı
Doviz.com
29.12.2023 11:04

Papara, 2020'den bu yana sponsoru olduğu Papara SuperMassive espor kulübünü satın aldığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Papara, 2016'da kurulan ve 7 yıla farklı espor branşlarında 19 şampiyonluk sığdıran espor kulübü Papara SuperMassive'e 2020'de sponsor olmuştu.

2023 itibarıyla tamamlanan anlaşma, Türkiye'de kurumsal düzeyde yapılmış "ilk espor satın alması" oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Papara Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kenci,Esporun yükselişte olan bir branş ve gelişen bir ekonomi olduğuna, dünyada kurumsal espor kulübü satın almalarına sık rastlandığına dikkat çekti.

Kenci, "Espor bir endüstri. Gençlere umut veren, bir kariyer imkanı sağlayan bir spor dalı. Biz bu alanın çok büyüyeceğine inanıyoruz ve büyümesi için gerek tesis gerek altyapı anlamında pek çok yatırım planlıyoruz. Espor alanında kurumsal yatırımların dünyada birçok örneği var ama bunu Türkiye'de ilk kez, Türkiye'nin espordaki 'rüya takımı' olma vizyonuyla kurulmuş SuperMassive satın almasıyla Papara yaptı. Bu yatırımları artırarak sürdüreceğiz ve çok iyi dönüşler alacağımızdan da eminim." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Türk oyun şirketi, Candy Crush’ı tahtından indirdi Türk Dream Games'e ait mobil oyun Royal Match 2023'te yıllık gelirini 2'ye katlayarak tüm zamanların en çok gelir elde eden oyunu oldu. Candy Crush'ı da geride bırakan oyunun başarısını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ise X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
REKLAMI KAPAT X