Partilerin 'milletvekilliği aday adaylığı' için talep ettiği başvuru ücretleri açıklandı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Partilerin 'milletvekilliği aday adaylığı' için talep ettiği başvuru ücretleri açıklandı
Doviz.com
13.03.2023 10:28

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması planlanan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, siyasi partilerin milletvekili aday adayı olmak isteyenlere yönelik hazırladığı ücret tarifesi belli oldu.

Seçim tarihinin netleşmesinin ardından siyasi partilerde milletvekili aday adaylığı için başvuru hazırlıkları başladı. Bu doğrultuda, milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücretler de belirlendi.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik aday adaylığı başvurusunda en pahalı başvuru ücretinin CHP'de olduğu görülürken, Türkiye İşçi Partisi'nin talebi ise dikkat çekti.

İşte partiler ve milletvekili aday adaylığı başvuru ücretleri: 

AKP: AK Parti’den daha önce yapılan açıklamada, milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin bu yıl ilk kez AFAD’ın Deprem Yardım Kampanyası’na bağışta bulunmasının zorunlu olacağı bildirilmişti. Bu duyurunun ardından yapılacak bağış tutarları da belirlendi. Buna göre, yapılacak bağış miktarı erkek aday adayları için 20 bin TL; kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adayları için 10 bin TL, engelli aday adayları için ise 5 bin TL olacak.

CHP: Aday adayı olmak isteyenlerden 30 bin TL alınacak. Engelliler, kadınlar ve gençlerde ise aday adaylığı için 15 bin TL talep edilecek yatırılacak. CHP'den yapılan duyuruda ayrıca depremlerden etkilenen Malatya, Osmaniye, Maraş, Antep, Adıyaman ve Hatay'da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacağı bildirildi.

MHP: Başvuru ücreti 3 bin TL olarak belirlendi. MHP'den yapılan duyuruda ayrıca aday adaylarından yüzde 40 ve üstü engelli olmaları halinde başvuru ücreti alınmayacağı açıklandı.

İYİ Parti: Milletvekili aday adayı başvuru ücreti kadın ve erkeklerde 7 bin 500 TL olarak belirlendi. Partiden yapılan açıklamada, engeli ve gazilerden ise ücret alınmayacağı duyuruldu.

Saadet Partisi: Erkekler için 15.000 TL, kadın ve gençler için 10.000 TL, engelli vatandaşlar için 5.000 TL başvuru ücreti belirledi. Deprem Bölgesindeki iller için ise aday adaylığı katkı payı alınmayacağı bildirildi.

Türkiye İşçi Partisi: Milletvekili adaylarından parti için herhangi bir maddi katkı istenmeyecekken, adaylık başvurusunda bulunacakların deprem bölgelerinde yaşayan yurttaşlar için en az bir gıda ve bir hijyen kolisi hazırlayıp iletmesi şartı konuldu.

REKLAMI KAPAT X