Pegasus/Öztürk: Yeni uçak siparişlerini değerlendiriyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Pegasus/Öztürk: Yeni uçak siparişlerini değerlendiriyoruz
Doviz.com
11.12.2023 10:38

Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, Sabiha Gökçen'deki ikinci pistin büyüme imkanı yarattığının altını çizerek yeni uçak siparişlerini değerlendirdiklerini söyledi.

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, Türkiye’deki güçlü talep ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ikinci pistin daha fazla büyüme için ivme yarattığını belirtti. Öztürk, gelecek yıl en az altı yeni destinasyon ekleyeceklerini ve inşaatı tamamlandıktan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yeni terminal binasını kullanacaklarını da açıkladı.

Öztürk, yeni pistin Pegasus’un kapasitesini ikiye katlama planını mümkün kılan kritik bir faktör olduğunu belirterek, “Ana lokasyonun gelişmesi ve ikincil merkezlerdeki büyüme potansiyeli ile tabii ki başka uçak siparişleri üzerinde çalışacağız” diye konuştu.

Öztürk mevcut planlarında, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Baltık ülkelerindeki yeni destinasyonlara öncelik verdiklerini söyledi. Pegasus gelecek yıl yeni destinasyon olarak Hırvatistan, Portekiz, Moldova ve Bulgaristan’daki bazı şehirlere uçacak. Şirket ayrıca Avrupa’daki mevcut rotalara daha fazla frekans eklemeyi değerlendiriyor.

Pegasus, ağının yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan Tel Aviv’e uçuşlarını ekim ayında durdurmuş ve İsrail hava sahası üzerinden uçmayı bırakmıştı.

Güliz Öztürk ise konuyla ilgili paylaşımında, Orta Doğu destinasyonlarındaki satışların İsrail-Hamas savaşının ilk birkaç haftasında etkilendiğini ancak “Türkiye’ye talebin devam etmesi ve İstanbul’un çok iyi bir konuma sahip olması” nedeniyle Orta Doğu’yu hâlâ önemli bir büyüme fırsatı olarak gördüğünü belirtti.

İLGİLİ HABER THY'nin ardından SunExpress'ten dev anlaşma SunExpress CEO’su Max Kownatzki, Dubai Airshow Fuarı’nda yaptığı açıklamada, şirketin Boeing firmasıyla 90 uçaklık bir anlaşmaya imza attığını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X