Petrol Fiyatları Kar Satışlarıyla Geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Petrol Fiyatları Kar Satışlarıyla Geriledi
Doviz.com
17.01.2018 10:51

Petrol fiyatı kar realizasyonu satışlarının da etkisiyle Salı günü geriledi. Son 3 yılın en yüksek seviyesine yükselen petrol fiyatları,  ABD’nin ham petrol stokları ve petrol üretimi verilerinin açıklanmasının öncesinde geri çekildi. 

American Petroleum Institute’un bu hafta Çarşamba günü ABD petrol stok ve üretim verilerini açıklamasından sonra Perşembe günü de EIA, 12 Ocak’ta sona eren haftada ABD petrol stok ve üretim verilerini yayımlayacak.  

Cuma günü  varil fiyatı 64.30 dolara yükselerek son 3 yılın en yüksek seviyesine tırmanan  Batı Teksas ham petrolü  Şubat vadeli kontratı New Yok NYMEX borsasında %0.,9 kayıpla 63.73 dolara geriledi.

Pazartesi günü, doların değer kaybetmesine paralel olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine tırmanarak 70 doları aşan, Brent ham petrolü Mart vadeli kontratı %1,6 düşüşle 69,15 dolardan kapandı. 

Morgan Stanley, petrol stoklarındaki azalmanın fiyat üzerinde yukarı yönde baskı yaratmaya devam edeceğini vurgulayarak, 2018’in  3.çeyreği için  Brent petrolü varil fiyatı tahminini 63 dolardan 75 dolara yükseltti. Uzmanlar, petrol stoklarının erimesi halinde bile  OPEC’in üretim kısıntısı uygulamasından geri adım atmayacağını düşünüyor.

Cuma günü yayımlanan Baker Hughes raporunda, ABD’deki faal petrol kuyularının sayısındaki  artışa işaret ederken, Salı günü EIA tarafından yayımlanan aylık rapora göre ise EIA, ABD’nin kaya petrolü üretiminin  günde 111.000 varil artacağı tahmininde bulundu.  Raporda, Permian Basin’de (Teksas ve New Mexico)  üretilen kaya petrolünün en yüksek artışı sağlamasının  beklendiği belirtiliyor. 

REKLAMI KAPAT X