Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Yükseldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Yükseldi
Doviz.com
10.01.2018 17:50

OPEC’in ve diğer petrol üreticisi ülkelerin uyguladığı üretim kısıntısı  ve artan  talep nedeniyle petrol fiyatları Çarşamba günü  2014 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) geçtiğimiz Kasım ayında Rusya ve diğer petrol üreten ülkelerin de katılımıyla, daha önce 2018 yılın Mart ayında sona ermesi beklenen  petrol üretiminin kıstlanması uygulamasını, 2018’in sonuna kadar uzatma kararı almıştı. 

OPEC petrol üretimi kısıtlaması politikasıyla, petrolde 2014'ten beri oluşan global ölçekteki arz fazlasını kontrol altına almayı  hedefliyor.

Hisse senetleri piyasalarındaki yükselişe paralel olarak ham petrol vadeli kontratlarında gözlenen alış ağırlıklı seyir petrol fiyatlarına yukarı yönde ivme kazandırdı.   A.B.D Batı Teksas (WTI) ham petrol fiyatları vadeli kontratı Salı günü New York piyasalarının kapanışında  %0,7 veya 44 sent artışla  63,40 dolara yükseldi.  Brent ham petrolü vadeli kontratı  ise bir önceki kapanışa göre %0,5 veya 33 sent artışla 69,15 dolara yükseldi

Ayrıca, Salı günü API (Amerikan Petrol Enstitüsü) ABD’nin ham petrol stoklarının  5 Ocak’ta sona eren haftada 11.2 milyon varil azalarak 416.6 milyon varile gerilediğini açıkladı. 
EIA tarafından Çarşamba günü TSİ 18:30’da açıklanacak ABD ham petrol stokları verilerinin de petrol fiyatlarında etkili olması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X