Petrolde Tansiyon Arttı, Zam Kapıda

Okuma Süresi: 1 Dakika
Petrolde Tansiyon Arttı, Zam Kapıda
Doviz.com
30.07.2018 11:17

Petrol fiyatlarındaki artış %44'ü buldu.

Petrol fiyatlarındaki artış bilet fiyatlarına yansırken, bilet fiyatları ve navlun zam baskısı altında kaldı. Uzmanlar, maliyet artışlarından kaynaklı sefer sayılarının  azalması da beklentiler arasında yer alıyor.

Petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş, yakıt taşımacılarına büyük darbe vurdu.

Havayolu şirketlerine zararlı geri dönüş olarak yansıyan yakıt maliyetlerinin %30'a yakın artan birçok şirket kış seferlerinin sayısını azaltmaya hazırlanıyor.

Bilet fiyatında değişiklik beklenebilir

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane de petrol fiyatları ve dolardaki artışın özellikle TL ile fiyatlanan yurtiçi maliyetleri önemli oranda artırdığına dikkat çekerek, “Henüz bu artışlar fiyatlarımıza yansımadı. Fiyatlarımıza en son artış, geçen sene Ocak ayı sonunda yapılmış ve aynı yıl Nisan ayında uygulamaya alınmıştı. Önümüzdeki dönemlerde bu konuda bir değişiklik beklenebilir” dedi.

ABD’nin 2. büyük havayolu şirketi Delta’nın CEO’su Edward Bastian, artan yakıt fiyatlarının şirketlerin kârlılıkları üzerinde büyük baskı yarattığını söyledi. Fiyatlardaki artış nedeniyle bu yıl yakıt maliyetlerinin 2 milyar dolar arttığını dile getiren Bastian, yoğun geçen yaz sezonunun ardından önümüzdeki dönemde bilet fiyatlarına zam yapılacağını, düşük performanslı rotalarda ise sefer sayısını azaltacaklarını ve koltuk sayısı daha düşük olan uçakları tercih edeceklerini söyledi. Haber, Dünya Gazetesi'nden uyarlanmıştır.

REKLAMI KAPAT X