Piliç sektörünün liderlerinden Keskinoğlu satılıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Piliç sektörünün liderlerinden Keskinoğlu satılıyor
Doviz.com
14.03.2023 13:04

Matlı Holding, piliç sektörünün en önemli firmalarından biri olan Keskinoğlu’nu satın almak için harekete geçti.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, Türkiye’nin en önemli yem üreticilerinden biri olan Matlı Holding, gıda sektöründe son iki yıldaki ikinci büyük satın alma işlemine imza atıyor. Buna göre, geçen yıl Yörsan’ı bünyesine katan Matlı Holding, şimdi de bir dönem ilgilendiği piliç sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Keskinoğlu’nu satın almak istiyor.

Resmi işlemler için tarafların başvuruda bulunduğu belirtilen haberde, anlaşma onaylandığı taktirde Keskinoğlu Tavukçuluk şirketinin yüzde 99,4’lük hissesinin Matlı Holding bünyesindeki Matlı Yem’e geçeceği aktarıldı. Son olarak Matlı, 2021'de Keskinoğlu’nda azınlık hisse alımı için görüşmeler yapmıştı.

O dönem Tiryaki Holding ile birlikte Tima Yem ve Gıda A.Ş adlı bir şirket kuran Matlı Holding, Ziraat ve Halk Bankası bünyesinde olan yüzde 20’lik hisse alımı için anlaşmıştı. Ancak anlaşma geçen yıl iptal edilmişti.

Lezita da istemişti

Geçen yıl ayrıca Lezita Abalıoğlu da Keskinoğlu’nun yüzde 99,4’lük hissesini satın almak için görüşmüştü.

Tavuk eti üretimi azalıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun ocak ayına ilişkin verilerine göre, ocakta 191 bin 807 ton tavuk eti üretimi gerçekleştirildi. Üretim, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,8, aylık bazda ise yüzde 4,6 azaldı.

Tavuk yumurtası üretimi, ocakta aylık bazda yüzde 1,1 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı. Bu dönemde 1 milyar 727 milyon 224 bin adet tavuk yumurtası üretildi.


Ocakta kesilen tavuk sayısı yıllık yüzde 6 azalarak, 104 milyon 490 bin adet olarak kayıtlara geçti.

Hindi eti üretimi aynı dönemde yüzde 16,2 azaldı ve üretim miktarı 3 bin 636 ton oldu.

REKLAMI KAPAT X