Pimco: BOJ, getiri eğrisi kontrol politikasını bu yıl sonlandırabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Pimco: BOJ, getiri eğrisi kontrol politikasını bu yıl sonlandırabilir
Doviz.com
05.10.2023 09:34

Pimco Küresel Ekonomi Danışmanı Clarida, Japonya Merkez Bankası’nın getiri eğrisi kontrol politikasını bu yıl sona erdirebileceğini söyledi.

Pimco Danışmanı Richard Clarida, yükselen fiyatların beklenenden daha kalıcı, yapışkan olması halinde BOJ'un getiri eğrisi kontrol programını yılsonundan önce sonlandırabileceğini söyledi.

Clarida yayımladığı yatırımcı notunda, "Veriler enflasyonun BOJ'un şu anda tahmin ettiğinden daha fazla devam edebileceğini gösterirse, ki biz bunu bekliyoruz, o zaman BOJ getiri eğrisi kontrolünü bu yılın sonlarında veya önümüzdeki yılın başlarında kaldırabilir" dedi.

"Bir noktada, ekonomi yeniden canlandıkça, BOJ'un on yılı aşkın süredir geçerli olan sıfır veya sıfırın altındaki kısa vadeli faiz oranlarından uzaklaşmasını bekliyoruz" diye konuşan Clarida, politika faizinin 2024 yılı başlarında %0'a yükseltilebileceğini vurguladı.

Japonya'da kısa vadeli politika faizi hali hazırda yüzde -0,10 seviyesinde bulunuyor. Getiri eğrisi kontrolünün hedefi olan 10 yıllık Japon devlet tahvillerinin getirileri dün 10 yılın en yüksek seviyesi olan %0,805'e yükseldi. 10 yıllık tahvilin faizi bu sabah ise Asya işlemlerinde %0,79'a geriledi.

REKLAMI KAPAT X