Piyasa katılımcısı yorumladı: Mevduatta yükseliş hangi seviyeye kadar sürer?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Piyasa katılımcısı yorumladı: Mevduatta yükseliş hangi seviyeye kadar sürer?
Doviz.com
01.11.2023 14:42

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner, Merkez Bankası’nın şahin politikası sonrasında yıl sonuna doğru mevduat faizlerinde tekrar yüzde 45 ve üzeri seviyelerin görülebileceğini ifade etti.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner, mevcut ekonomik görünüm ile birlikte mevduat faizlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Buna göre Deriner, katıldığı bir canlı yayında, mevduat faizlerinde bir miktar yükseliş görülebileceğini belirterek, mevduat faizlerinde yıl sonuna doğru yüzde 45 ve üzerine bir hareket olabileceğini söyledi.

Deriner konuyla ilgili açıklamasında şöyle konuştu:

“Türkiye’de reel getiri veren faiz enstrümanları var. Son dönemde çıkan şirket bonoları yüzde 47-48'lere hatta bileşik olarak bakıldığında yüzde 55 ile pozitif getiri sunuyor. Ancak mevduatlar hâlâ pozitif reel getiri sunmuyor.

Benim bundan sonraki beklentim, TCMB'nin toplantılarında 2,5+2,5 puan olmak üzere 5 puanlık faiz artışı.

Bu oranda seneyi bitirdiğimiz bir faiz ortamında mevduatlar, faizlerin tekrar yüzde 45’lere doğru hatta biraz da 45’lerin üstüne doğru hareket etmesi durumunda o zaman pozitif bir reel getiri sağlayabilir.”

İLGİLİ HABER Cevdet Yılmaz: KKM'den çıkış süreci başladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Finans piyasalarımızda istikrarsızlığa yol açmadan, rezerv birikimimizle, finansal piyasalardaki olumlu yönde gelişmelerle birlikte belli bir seyir içinde KKM'den çıkış süreci devam edecektir. Son dönemde atılan adımlarla KKM'den belli bir çıkış süreci başlamış durumda ama bu bir anda gerçekleşecek durum değil'' dedi.
REKLAMI KAPAT X