Piyasalar ekim ayı enflasyonunda zirve bekliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Piyasalar ekim ayı enflasyonunda zirve bekliyor
Doviz.com
31.10.2023 15:38

TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarına ilişkin piyasaların genel beklentisi, enflasyonun yılın zirvesine çıkacağı yönünde. Peki, resmi enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? İşte detaylar..

Ekim ayına yönelik enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Kasım Cuma günü açıklanacak.  

AA Finans'ın veri öncesinde hazırladığı beklenti anketi ise 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,08 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi eylülde ise aylık bazda bir önceki aya göre yüzde 4,75 artış göstermişti.

Öte yandan ekonomistler, bir ay önce yüzde 61,53 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,36'ya çıkacağını hesapladı.

Reuters anketi de enflasyonu yılın zirvesinde gösterdi

Reuters anketine katılan 15 ekonomistin aylık TÜFE tahminleri de yüzde 3,2 ila yüzde 5 artış bandında yer aldı. Yıllık tahminler de yüzde 61 ila yüzde 64,1 arasında gerçekleşti.

Böylelikle AA Finans ve Reuters tarafından düzenlenen anket sonuçları, yıllık enflayonun yılın zirvesine çıkmasının beklendiğine işaret etti.

İLGİLİ HABER Türk-İş'e göre gıda enflasyonu son 6 ayın zirvesinde Türk-İş'in hesaplamasına göre ekim ayında açlık sınırı 13 bin 684 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 44 bin 573 TL’ye yükselirken; gıda enflasyonu son 6 ayın zirvesine çıktı.
REKLAMI KAPAT X