Piyasalar enflasyon raporu ve FED'e odaklandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Piyasalar enflasyon raporu ve FED'e odaklandı
Doviz.com
30.01.2019 10:02

Bugün içeride ve dışarıda piyasaların gündemi yoğun. İçeride yılın ilk enflasyon raporu takip edilecek. Merkez Bankası'nın para politikasına yönelik vereceği mesajlar önemli olacak. 2018'in son raporunda yıl sonu enflasyon beklentisi % 23.5 olarak açıklanmıştı. 2019  yılı orta tahmini ise %15.2 olmuştu. 

Rabobank Stratejisti Piotr Matys faiz artışlarının tersine dönmesinin an meselesi olduğunu, Lira'nın son birkaç ayda stabil hale geldiğini, enflasyonun da beklentiden fazla düştüğünü belirtti. Matys "Bugünkü enflasyon raporu ilk faiz indirimi konusunda ipuçları verecek" değerlendirmesini yaptı. 

Akşam saatlerinde ise Fed'in faiz kararı izlenecek. Karar sonrası Başkan Jerome Powell'ın basın toplantısı izlenecek. Fed bu yıl daha yavaş faiz artırım sinyalleri vermişti, buna yönelik açıklamalar gelişen ülke piyasaları açısından da önem teşkil ediyor. 

Deniz Yatırım yolladığı bir notta Fed cephesinde bilanço normalizasyonuna dair olası yönlendirmelerin küresel risk
iştahı açısından kritik önemde olduğunu bildirdi. Kurum "Dolar/TL'de 5.28-5.25 destek, 5.33-5.35 direnç olarak izlenebilir" değerlendirmesini yaptı.

Bunların yanı sıra Çin heyeti bugün ticaret savaşını sonlandırmak için ABD'li yetkililerle görüşme yapacak. 

FED Nedir? Faiz Artırımı Yaparsa Ne Olur?

REKLAMI KAPAT X