Piyasalarda gözler nisan enflasyonunda: Beklenti ne yönde?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Piyasalarda gözler nisan enflasyonunda: Beklenti ne yönde?
Doviz.com
29.04.2024 15:50

Emekli ile memurların 6 aylık maaş farkının hesaplanmasında kullanılacak nisan ayı enflasyon rakamları cuma günü açıklanacak. Peki, ekonomistlerin enflasyon verisine ilişkin beklentisi ne yönde? İşte detaylar..

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak nisan ayı enflasyon verisine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,22 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,80, en yüksek yüzde 3,80 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 68,50 olan yıllık enflasyonun ise yüzde 69,87'ye çıkacağı hesaplandı.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de nisanda 43,65 oldu. Tüketici fiyatları son olarak martta aylık bazda yüzde 3,16 artış kaydetmişti.

2024 yılında aylar itibarıyla ekonomistlerin enflasyon beklentileri ve gerçekleşmeler ise şöyle listelendi:

 

İLGİLİ HABER İki ekonomistten enflasyonda kalıcı düşüş için öneri Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ile Prof. Dr. Hakan Kara, enflasyonda kalıcı düşüş için önerilerini açıkladı.

 

REKLAMI KAPAT X