Powell: Mart ayı faiz toplantısında ne yapacağımıza henüz karar vermedik

Okuma Süresi: 1 Dakika
Powell: Mart ayı faiz toplantısında ne yapacağımıza henüz karar vermedik
Doviz.com
08.03.2023 18:55

Fed Başkanı Jerome Powell, Capitol Hill'deki ikinci gününde, faiz artışlarına devam edilebileceğini ancak mart ayındaki faiz toplantısında ne yapılacağına henüz karar vermediklerini açıkladı. 

Fed Başkanı Jerome Powel, Temsilciler Meclisi'ndeki konuşmasında, enflasyonist baskıların beklenenden daha yüksek seyrettiğini belirterek, “Yüzde 2 enflasyon hedefimize ulaşacağız. Yapacak çok işimiz var. Fiyat istikrarı olmadan, iş gücü piyasası da dayanıklı ve sürdürülebilir hale gelemez.” ifadelerini kullandı.

Enflasyonun düştüğüne dair çok az işaret olduğuna tekrar dikkat çeken Powell, faiz artışlarının hızı konusunda henüz bir karar vermediklerini söylerken, enflasyonu düşürmek için parasal sıkılaştırma politikasına bağlı kalacaklarının mesajını verdi.

Mart toplantısı öncesinde açıklanacak kritik veriler olduğunu da belirten Powell, tüketici ve üretici enflasyonu verilerinin yakın zamanda açıklanacağını hatırlatarak, mart ayındaki toplantıda bu rakamların kritik bir rolünün olacağının altını çizdi.

Dün yaptığı açıklamada da faiz oranlarının tahminlerin üzerine çıkabileceğini belirten Powell, bu söylemini yineleyerek, nihai faiz oranının beklenenden daha yüksek seviyeye çıkabileceğini ifade etti.  

ABD Merkez Bankası mart ayı politika faizi kararını ise 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantıların ardından açıklayacak.   

REKLAMI KAPAT X