Prof. Dr. Hakan Kara'dan faiz kararı öncesi Merkez Bankası’na tavsiye

Okuma Süresi: 1 Dakika
Prof. Dr. Hakan Kara'dan faiz kararı öncesi Merkez Bankası’na tavsiye
Doviz.com
24.04.2024 11:35

Prof. Dr. Hakan Kara, yarın TCMB tarafından açıklanacak faiz kararı öncesi dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kara, alınacak olan karara ilişkin yorumunda "Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" dedi.

Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, resmi X hesabı üzerinden yarın 14.00'te açıklanacak faiz kararına yönelik açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak karara dönük artış tavsiyesinde bulunan Kara, "Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hakan Kara'nın konuya ilişkin paylaşımı şöyle oldu:

“Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır. Bu yapılabilirse mevduat ve kredi yapısı daha adaletli hale gelecek, döviz kuru piyasası ve bütün sistem rahatlayacaktır.”

İLGİLİ HABER TCMB’nin sürpriz faiz kararını öngören Deutsche'den yeni tahmin Mart ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz kararını doğru öngören Deutsche Bank, nisan toplantısında bankanın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını tahmin etti.

 

Etiketler: TCMB faiz Hakan Kara
REKLAMI KAPAT X