Prof. Dr. Hakan Kara piyasada faiz indiriminin başladığını grafiklerle anlattı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Prof. Dr. Hakan Kara piyasada faiz indiriminin başladığını grafiklerle anlattı
Doviz.com
02.08.2024 14:43

Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası’nın faizleri ne zaman indireceğine yönelik tahminler ve fiyatlamalar sürerken piyasa faizlerinde indirimin başladığını grafiklerle anlattı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayı toplantısında faiz oranlarını yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı almıştı. Buna göre Mart 2024’te 500 baz puan artışla yüzde 50 seviyesine çıkarılan politika faizi son 4 PPK toplantısında değişmemişti.

TCMB’nin şahin tutumunun ortasında piyasalar ise TCMB’nin faiz indirimine ne zaman başlayacağını merakla beklemeye başlamıştı. Bu kapsamda TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay ise faiz indiriminin gündemlerinde olmadığını bildirmişti.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara ise piyasada fiili olarak faiz indiriminin gerçekleştiğini gösteren bir grafik paylaştı.

Kara, paylaşımında, “Herkes faizlerin ne zaman ineceğini tartışa dursun, arka planda fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi bile.

Gecelik piyasa referans faiz oranı neredeyse mart ayındaki 500 baz puan faiz artırımı öncesindeki seviyelere geri döndü” dedi.

Kaynak: Hakan Kara

İLGİLİ HABER Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Akçay'dan faiz indirimi beklentilerine yanıt Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini belirterek, indirimler başladığı zamanda da sıkı duruşun korunacağını söyledi.
İLGİLİ HABER Merkez Bankası, 3. Enflasyon Raporu'nu 8 Ağustos'ta açıklayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın 3. Enflasyon Raporu'nu 8 Ağustos'ta Ankara'da açıklayacak.
REKLAMI KAPAT X