Putin: Avrupa'ya gidecek gazın fiyatı Türkiye'de belirlenecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Putin: Avrupa'ya gidecek gazın fiyatı Türkiye'de belirlenecek
Doviz.com
15.12.2022 16:36

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezine yönelik, "Avrupa'ya gidecek gazın fiyatı Türkiye'de belirlenecek." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulması planlanan gaz merkezi hakkında açıklamalarda bulunarak, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye'nin doğal gaz altyapısı önemli bir potansiyele sahip, kurulacak doğalgaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir."

"Avrupa için doğal gaz fiyatı da Türkiye'deki merkezde belirlenecek."

"Avrupa'nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca. Şimdi de kendi elleriyle yaptıkları için bizi suçlu göstermeye çalışıyorlar."

Gazprom Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Gazprom Başkanı Aleksey Miller'i kabul etmişti.

Görüşmede, Türkiye'de gaz merkezi oluşturulması olasılıklarının yanı sıra Rus gazının Türkiye'ye arzı konuları da ele alınmıştı.

Putin, Türkiye'nin gaz merkezi için en güvenilir rotalardan biri olduğunu söylemişti 

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'de kullanılamayan kapasitelerin TürkAkım boru hattı üzerinden kullanılabileceğini söyleyen Putin ise, "Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz. Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğal gaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurabiliriz." demişti.

REKLAMI KAPAT X